Mollie account vraag

Wie weet wat je als kerk moet antwoorden op deze vraag bij het maken van een Mollie account:
Als een organisatie uit meerdere eigenaren bestaat (bijvoorbeeld bij een V.O.F), dien je ook aan te geven wie de uiteindelijk belanghebbenden van de organisatie zijn. Dit zijn personen die 25% of meer aandelen, belang of zeggenschap binnen de organisatie hebben. Bij een stichting gaat het hier vaak om stemrecht. Van de uiteindelijk belanghebbenden hebben wij de namen en geboortedata nodig

Wat hebben eerdere gebruikers hier ingevuld?
groeten, Menno

Wij hebben de voorzitter van de kerkenraad ingevuld.

Weet niet of het nog relevant maar de Mollie account te activeren heeft bij ons (GKv kerk) ook nog al wat moeite gekost, deels interne problematiek
Stappen: KVK nr landelijke GKv, Identificatie: Voorzitter Kerkenraad, Verklaring Steunpuntkerkenwerk.nl over de rol en bevoegdheden van de plaatselijke kerk, en een verklaring van de kerkenraad dat de voozitter is aangewezen als vertegenwoordiging in rechte (ondertekend)

dank voor de tips, we gaan er mee aan de slag!

Klopt, zie ook: Voorstellen: ngk · nijmegen

Dag allemaal,

we lopen vast bij Mollie. Met kvk van NGK-NL lukt het niet; ze kunnen onze namen niet verifiëren bij dit kvk nummer, wat klopt natuurlijk. Uitleggen hoe het zit werkt helaas niet. Iemand nog een tip??

groeten, Menno

Kun je aangeven in welke stap het misgaat?

Dag Menno, wat wij deden (NGK Nijmegen) is het volgende: opvde site van Mollie het KvK nummer van NGK landelijk opgeven (ccho@ngk.nl) en als rechtsgeldige vertegenwoordigers een aantal lokale kerkenraadsleden. Mollie kan dat niet verifiëren. Als reply hebben we een brief verstuurd waarin de juridische situatie is uitgelegd. Als bijlage een verklaring van de kerkenraad waarin genoemde kerkenraadsleden als vertegenwoordigers zijn benoemd + ANBI verklaring. Ik kan je de brief toesturen?

1 like

Hoera, dat heeft gewerkt! Deze brief hebben we (in iets aangepaste vorm) ook verstuurd, en dat heeft de truc gedaan. Dank Hans!

2 likes