Vragen bij opzetten chrch-app

Hallo medegebruikers,

Graag wil onze kerkgemeenschap gebruik gaan maken van jullie mooie app. Ik wil de app graag inrichten voor ons gebruik maar ik loop toch tegen dingen aan die ik niet kan doorgronden en die ik niet kan terugvinden op deze community:

 1. Is het mogelijk om in de agenda links te plaatsen? Als ik nu links toevoeg aan het csv-bestand, komen die niet in de agenda te staan. Klopt dat?
 2. Bij mijn telefoon blijft het scherm leeg als ik op ‘meer’ druk. Als ik op https://api.chrch.org/ kijk, zie ik daar wel gegevens. Weet iemand hoe het kan dat ik bij ‘meer’ niks zie?
 3. Het kanalen aanmaken heb ik nog niet kunnen doorgronden. Ik heb een kanaal ‘prikbord’ aangemaakt, met een item met type ‘bericht’, en daar een welkomstbericht. In de app blijft de home-pagina echter leeg. Ook op https://api.chrch.org/ blijft de home-pagina leeg. Hoe krijg ik kanalen zichtbaar op de app?
 4. Als ik het goed begrijp kan ik geen los youtube-filmpje op de app zetten maar alleen een verbinding leggen naar een youtube-kanaal? Kan iemand me daar meer uitleg over geven?

Verder een algemene vraag: hoe laten jullie de website en de app synchroon lopen? Verwijs je in de app naar de website of andersom, of loopt dat bij jullie los van elkaar?

Alvast heel erg bedankt voor het meedenken!

groeten,
Janneke Langen
Stadsklooster Mariken, Nijmegen.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Hoi Janneke, welkom bij chrch! Leuk dat jullie de app ook gaan inzetten.

 1. Is het mogelijk om in de agenda links te plaatsen? Als ik nu links toevoeg aan het csv-bestand, komen die niet in de agenda te staan. Klopt dat

Geen idee eigenlijk, dit heb ik nog nooit geprobeerd. Misschien dat iemand anders het weet.

 1. Bij mijn telefoon blijft het scherm leeg als ik op ‘meer’ druk. Als ik op https://api.chrch.org/ kijk, zie ik daar wel gegevens. Weet iemand hoe het kan dat ik bij ‘meer’ niks zie?

Kan twee dingen zijn: een verbindingsprobleem met het internet van je telefoon, of er is iets mis met de caching. Heb je de app al eens helemaal afgesloten op je telefoon en weer opnieuw gestart?

 1. Het kanalen aanmaken heb ik nog niet kunnen doorgronden. Ik heb een kanaal ‘prikbord’ aangemaakt, met een item met type ‘bericht’, en daar een welkomstbericht. In de app blijft de home-pagina echter leeg. Ook op https://api.chrch.org/ blijft de home-pagina leeg. Hoe krijg ik kanalen zichtbaar op de app?

Om een kanaal zichtbaar te maken in de homepage, zijn er twee dingen nodig:
a) het bericht mag niet ouder zijn dan 7 dagen
b) de gebruiker moet het kanaal zichtbaar hebben gemaakt in de homepage (in kanaal, via de puntjes --> “Toon in startscherm”).

 1. Als ik het goed begrijp kan ik geen los youtube-filmpje op de app zetten maar alleen een verbinding leggen naar een youtube-kanaal? Kan iemand me daar meer uitleg over geven?

Kijk even hier [opgelost] Youtube feed niet zichtbaar in app

Verder een algemene vraag: hoe laten jullie de website en de app synchroon lopen? Verwijs je in de app naar de website of andersom, of loopt dat bij jullie los van elkaar?

Bedoel je met website de "https://api.chrch.org/ "? De gegevens van de app en de webapp komen uit dezelfde bron, dus er is geen verschil tussen de app en de “website”.

Hopenlijk kun je hiermee vooruit. En als je nog vragen hebt, laat ze weten. Liefst wel 1 vraag per forumpost, want dan blijft de boel een beetje overzichtelijk.

En als je wilt, ik woon ook in Nijmegen, dus even “live” contact is zo geregeld.

@JannekeLangen, hierbij mijn reactie op vraag 1: kijk even bij het item:
https://community.chrch.org/t/mogelijkheid-voor-plaatsen-van-live-kerkdienstgemist-button/1234 Zie ook mijn tekst van 1 maart 2020.

1 like

Jaap, dus als ik je goed begrijp kun je in je google sheet gewoon dit als tekst dit opnemen en je krijgt de link in de agenda?

<a href="https://link.van.de.url">Tekst van de link</a>

en je krijgt deze link in je agenda?

Tekst van de link

Mooi!

Ja, klopt inderdaad. ik gebruik dit al enige tijd om direct vanuit de agenda een live dienst te kunnen starten op kerkdienstgemist.nl

1 like

Beste Janneke,

 1. We gebruiken Google Calender om de agenda van de app te vullen. In Google Calender kunnen links staan en die worden ook in de app gepresenteerd. Dezelfde Google Calender vult ook de agenda van de site. Dus op één plek aanpassen, op beide plekken zichtbaar. (Wel bij in de admin-omgeving van de app bij “verbindingen” de iCal-feed verversen).

2 - 3 - 4 zijn hopelijk beantwoord, aan de gegeven antwoorden heb ik niks toe te voegen.

 • De website is bij ons voor de niet-privacygevoelige zaken.
 • Via een < iframe > op de website kan er worden ingelogd bij de app. In de app staan de privacygevoelige zaken / staan de kerkbladen met (namen / adressen) etc.

Groeten,
Hylke
PG Neede

1 like

Bedankt voor jullie snelle antwoorden!
De links in de agenda gaat me lukken.

Op mijn telefoon heb ik de app al een paar keer chache verwijderd en app verwijderd maar het scherm ‘meer’ blijft leeg. Als ik op api.chrch.org inlog met mijn gebruikersnaam gebeurt hetzelfde: ‘meer’ blijft leeg. Ik heb mezelf rechten van een beheerder gegeven.

De volgende aanwijzing kan ik nog niet opvolgen: “de gebruiker moet het kanaal zichtbaar hebben gemaakt in de homepage (in kanaal, via de puntjes --> “Toon in startscherm”).” Moet dat in het admin-gedeelte gebeuren?

Met de app en de website bedoel ik de app en de website van de kerk (die dus los staat van de app). Wij willen de app graag inzetten als verlengde van onze website.

groeten, Janneke.

Dat lijkt een fout in een gekoppelde agenda (Google Sheet) @JannekeLangen. Zou je die eens kunnen verwijderen en kijken of het dan wel werkt?

Update: heb zelf nog even gekeken en de sheet is goed. :slight_smile: Ik heb een aantal instellingen aangepast (naam app en kleur) en nu werkt het volgens mij wel goed.