2 bankrekeningen mogelijk voor 1 kerk?

Het gaat er waarschijnlijk toch van komen bij ons: collecteren via de (al lang in gebruik zijnde) chrch-app. Vooraf willen we alles natuurlijk wel goed ingesteld hebben, zodat het gelijk een succeservaring kan worden. Nou hebben we eerst een voorvraag.

Is het mogelijk om twee verschillende bankrekeningen te koppelen aan onze Chrch-app?

De diaconale geldstromen gaan namelijk helemaal apart van de andere kerkelijke geldstromen. En dat zouden we graag zo willen houden. Dus voor diaconale collectedoelen willen we graag een ander bankrekeningnummer gebruiken dan voor de andere collectedoelen. Dat betekent waarschijnlijk dat we 2 bankrekeningen moeten aanmelden bij Mollie. En dat we vanuit 2 bankrekeningen collectedoelen moeten bepalen (en bijhouden in 2 verschillende sheets) die dan samen op dezelfde app in hetzelfde giftengedeelte terechtkomen. Want voor gemeenteleden is het natuurlijk logisch om gewoon alle collectedoelen per kerkdienst in 1 overzichtje te zien. Ik hoor graag of deze mogelijkheid er is.

Waarom zo moeilijk, in het collecte overzicht van CHRCH is gemakkelijk te zien waar het geld voor gegeven is. Kleine moeite voor de boekhouder om de gelden te verdelen over de doelen.
Lijkt mij eenvoudiger dan 2 rekeningen bij Mollie. Hoe moet de gebruiker weten op welke rekening hij geld moet storten?

Precies, zo doen wij dat ook. Alle collecte’s die via de diakonie verlopen, gaan via het overzicht uit de chrch app hop naar de rekening van de diaconie.

De betaling bij Mollie en het collectedoel zijn 2 verschillende zaken.

Het is ook niet mogelijk @mirandahoff

Dank voor jullie snelle antwoorden. Dan moeten onze diakenen en kerkrentmeesters hier nog maar een avondje over bakkeleien.

1 like