Bethel Drachten is live

We zijn afgelopen zondag 1 september live gegaan. Graag deel ik onze ervaringen.

Voorbereiding
We zijn met z’n drieeën. We hebben 6x bij elkaar gezeten (gemiddeld 2 uur). We hebben de app ingericht, kanalen gemaakt en gevuld, mollie account aangemaakt, een emailadres aangemaakt en vooral testen, testen, testen. Toen we zover waren hebben we ongeveer 20 testgebruikers toegelaten. En deze een evaluatie laten invullen.

Communicatie
Op vrijdag een nieuwsbericht op de site gezet. Voor dat de dienst begon op de beamer een intro van de app laten zien. Bij de mededelingen werd er vervolgens aandacht aan besteed en op de BethelActueel stond de app ook vermeld. We hebben een rolup banner laten maken en diverse flyers gemaakt om op te hangen.

Handmatige controle op lidmaatschap
We hebben ervoor gekozen om geen import te doen vanuit de ledenadministratie. Elke nieuwe gebruiker moet handmatig gecontroleerd worden obv voornaam, achternaam en woonplaats. Daarom moeten nieuwe gebruikers wel hun gegevens invullen. Ongeveer 17% moet dat nu nog doen.
Is de gebruiker lid dan wordt het lidnummer in chrch ingevoerd en anders een code NLE.
We moeten nog evalueren maar dit proces is tot nu toe goed bevallen.

Email berichten
Uit de evaluatie van de testgebruikers bleek dat ze een email bericht verwachtten op het moment dat ze de rechten als lid hebben gekregen. Omdat chrch deze functie niet heeft hebben we een systeem buiten chrch om ontwikkeld die deze mails verstuurd.

Helpdesk.
Na de dienst stonden we bij de Helpdesk. Er was relatief weinig aanloop maar we waren wel zichtbaar en dat is belangrijk. Voor enkele (oudere) gebruikers hebben we de app op de telefoon geinstalleerd. We verwachten aankomende zondag meer aanloop.

Resultaat
Op dit moment zijn er 463 gebruikers (ongeveer 15% van het aantal leden). We hadden zelf tussen de 450 en 550 gebruikers verwacht. Dus we zijn tevreden.
We zien dat 30% van de gebruikers hun gegevens niet wil delen met andere leden. We vermoeden dat dit komt omdat de adres gegevens getoond wordt inclusief google maps. We willen op een later moment deze gebruikers vragen om dan hun adresgegevens te verwijderen zodat wel hun naam en foto in het smoelenboek wordt getoond om zo compleet mogelijk te worden.

Evaluatie
De eerste berichten zijn positief. Er zijn relatief weinig gebruikersvragen binnengekomen.
In oktober of november willen we de gebruikers een evaluatie laten invullen. We zullen de resultaten daarvan hier ook delen.

3 likes

Hoi Otmar, mooi om te horen dat jullie live zijn. Je bevindingen over de eenvoudige implementatie en ingebruikname is zeer herkenbaar.

Die handmatige controle lijkt me wel zeer arbeidsintensief. Wij hebben er voor gekozen om de ledenadministratie zo bij te werken dat er zoveel mogelijk unieke emailadressen in stonden en er automatisch toegang gegeven kon worden na de email verificatie. Dat is ons zeer goed bevallen en zo werken we nog steeds. Zo zie je maar…

Wel jammer dat er zoveel mensen zijn die hun adres niet willen delen, dat herken ik niet. Bij ons levert dat juist een hoop nieuwe contacten op. (Waar is de tijd dat iedereen onbekommerd in een telefoonboek stond :shushing_face: )

Houdt ons op de hoogte!

Het is vooral de combinatie. Adres en op de kaart en doorklikken naar google maps. Dat heb je in een offline telefoonboek niet. Misschien is het ook dat gebruikers even moeten wennen. We zijn maar net begonnen.

Dank voor het delen @Otmar!

Aha, dat verklaart de 6 aanmeldingen, afgelopen zondag, van ons onbekende personen bij de Bethel-kerk in Leeuwarden. Dit kunnen dus weleens leden van Bethel Drachten zijn, die per ongeluk de verkeerde kerk hebben gekozen, waardoor ze gast bij ons worden. :slight_smile:

1 like