chrch wellicht minder goed bereikbaar vandaag

Een chrch-gebruiker meldde heb, zelf heb/had ik er geen last van, maar onze provider schijnt te maken te hebben met verminderde bereikbaarheid door DDoS aanvallen:

13:30 - Op dit moment ervaren we een DDoS-aanval op onze nameservers. Hierdoor zijn onze website en de diensten die je bij ons hebt afgenomen verminderd bereikbaar. Onze engineers zijn druk bezig om deze te mitigeren.

Onze excuses voor het ongemak.

14:30 - Onze engineers werken momenteel nog aan een oplossing om de gevolgen van de aanval op te lossen. Nogmaals onze excuses voor het ongemak

15:15 - Eerder vanmiddag zijn wij getroffen door een eerste DDoS-aanval. Tijdens het afwenden van deze aanval en het oplossen van de gevolgen hiervan zijn we helaas getroffen door wat een tweede, hevigere aanval lijkt te zijn. Helaas kunnen we op dit moment nog geen duidelijke eindtijd noemen, maar onze engineers doen momenteel al het mogelijke om zo snel mogelijk weer online te zijn.

16:20 - Waar de eerste aanval direct gericht was op onze nameservers waren de vervolg-aanvallen groter en gericht op onze gehele infrastructuur. Door de aard van de aanval moesten we op meerdere fronten tegelijk zaken onder controle brengen, dit maakte het afweren lastiger.

Inmiddels hebben we diverse maatregelen genomen om de gevolgen van de aanvallen te minimaliseren. Hierdoor zijn veel diensten van onze klanten weer bereikbaar. Omdat zowel de intensiteit als de doelwitten van de aanvallen variƫren is het moeilijk vast te stellen of het probleem geheel verholpen is.

We houden de situatie nauwlettend in de gaten.

17:45 - De situatie is nu geruime tijd stabiel. Onze engineers zullen het ook vanavond en vannacht in de gaten houden.

Daarnaast zullen we aan de hand van deze aanvallen onze architectuur opnieuw evalueren om onze weerstand tegen dit soort aanvallen te verbeteren.

Een uitgebreide uitleg over de toedracht van de aanvallen, de maatregelen die we genomen hebben om het af te wenden en de verbeteringen aan onze infrastructuur zullen hier volgen in een post-mortem.