Geboortedatum 'verbergen' of verwijderen


#1

Het is in de App niet mogelijk om je profiel voor gemeenteleden zichtbaar te maken zonder je geboortedatum. Het enige wat je kunt doen is je geboortedatum veranderen in iets wat niet klopt. Er is geen functie om je geboortedatum te ‘verbergen’ of bijvoorbeeld alleen dag+maand te tonen.

Ik vind dit een bug (hoewel je het ook kunt zien als ‘feature requests’ omdat een gebruiker alle andere gegevens wel ‘vrij’ kan aanpassen, maar bij de geboortedatum tegen beperkingen aanloopt. Als ‘feature request’ zou ik dan een button ‘mijn geboortedatum verbergen voor andere leden’ toegevoegd willen zien (voordeel hiervan is dat een beheerder de informatie nog steeds heeft om een persoon te kunnen identificeren). Als ‘bug’ zou ik willen inbrengen dat het naar mijn mening voor gebruikers altijd mogelijk moet zijn hun geboortedatum uit de App te verwijderen.


#2

@hans wat je wil is duidelijk, ik ben nog benieuwd naar je waarom, zin om te delen?


#3

@peterarends , natuurlijk wil ik dat.

Voor sommige personen is een geboortedatum iets persoonlijks. Delen van naw gegevens wordt doorgaans binnen de gemeente niet als een probleem gezien, maar mensen kiezen er nu voor hun gegevens voor deelnemers te verbergen omdat ze deze ene variabele (geb datum) niet kunnen verbergen.


#4

Wat wellicht een alternatief zou zijn is om (de optie te hebben om) niet de geboortedatum maar de verjaardag te tonen. Dus "jarig op: woensdag 17 juni’ i.p.v. ‘geboren: 17 juni 1972 (47 jaar)’.

Is wellicht net wat minder gevoelig voor sommigen.


#5

Ik moet hierbij denken aan onze eerste (papieren) gemeentegids met geboortedata van iedereen toegevoegd (was in 1991). De commissie was er van overtuigd dat dit problemen zou geven. Uiteindelijk was er één persoon die het heel vervelend vond dat haar geboortedatum er in stond, maar ze vond het wel geweldig dat ze die van alle andere gemeenteleden nu kon zien…

Daarom deze hint: mocht je het programma hierop aanpassen, dan zou het zo moeten zijn dat degene die zijn/haar geboortejaar er niet in wil getoond zien, ook niet zicht heeft op die van anderen. :wink: