Gemeentegids kan minder goed functioneren

Naar aanleiding van …

… kan het zijn dat de gemeentegids niet meer helemaal werkt of er anders uitziet dan voorheen.

Anders dan bij het filteren van de items die toegevoegd worden aan een kanaal, is er nog wel ondersteuning voor iframes (bijvoorbeeld het invoegen van Kerkdienstgemist en Youtube). Sommige ‘embed codes’ bevatten een <style>-element. Die moet je van nu zelf toevoegen aan Admin > instellingen > vormgeving > css. Zo zou dit bijvoorbeeld een code kun zijn bij KDG:
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Mochten er dingen zijn die niet meer werken en je niet op een andere manier kunt oplossen, laat het gerust weten.

Dit fenomeen deed zich vermoedelijk al veel eerder voor, maar nu kan ik hem benoemen met oorzaak. Als in de gemeentegids een iframe is toegevoegd dan kan dat doorgaans alleen door deze toe te voegen via de broncode > html editor. Niet erg natuurlijk. Maar als je later een willekeurige tekstuele wijziging doorvoert en daarbij niet de html editor gebruikt, maar via de weergave modus (geen idee wat de officiele naam hiervan is), en dan op Alle instellingen opslaan drukt, dan verdwijnt het iframe weer.