Importeren test gebruikers

Ik ben namens mijn gemeente aan het oriënteren op het gebruik van een kerkapp. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik direct begonnen met het testen van de Chrch-app. Om één en ander te kunnen testen wil ik naast mijn admin account ook een (aantal) testgebruiker(s) aanmaken om te kunnen controleren welke rol welke rechten heeft etc. Hiervoor heb ik volgens het format een importbestand gemaakt met 2 test gebruikers. Ik kom bij het importeren van deze gebruikers echter niet verder dan het selecteren van een excel-bestand. Als ik het bestand selecteer gebeurd er vervolgens niets op de website en kan ik niet verder.

Kun je het bestand (geanonimiseerd) eens delen?

Ik heb het template gebruikt van deze site: https://chrch.org/docs/beheer/leden-gebruikers/leden-importeren/
Aangezien ik op dit forum geen Excel kan uploaden heb ik het bestand gekopieerd naar google sheets: Testimport chrch - Google Spreadsheets

Als ik jouw Google-sheet download als xlsx en ik importeer deze, ga ik naar stap 2 “koppel kolommen”. Die stap krijg jij ook niet begrijp ik? Wat gebeurt er als je https://chrch.org/wordpress/wp-content/uploads/2017/05/template-chrch.xlsx probeert, gaat deze wel/ook naar de koppelstap? (Mocht je weten hoe het werkt, kun je eventuele meldingen in je developer console van je browser delen?)

Het klopt dat ik inderdaad niet naar stap 2 wordt doorgestuurd.
Bij het document wat jij net deelde gebeurd er ook niets.

Is dit wat je bedoeld?:
screenshot

Bij de metavelden (Admin>instellingen>metavelden) was de instelling (Functie;) niet volledig. Daar wordt niet (goed) op gecheckt, dus die heb ik even weggehaald en nu lijkt het te werken.

1 like

Het werkt inderdaad, bedankt voor het oplossen.

1 like