[opgelost] Items kerkdienstgemist dubbel

Items in kerkdienstgemist komen er bij ons 2, of soms vaker in te staan. Bij de eerste keer synchroniseren komt er netjes 1 mee, maar wat opvalt is dat er verwijzingen naar kerkdienstgemist worden opgenomen, maar een tijd later dezelfde dienst vanaf audioserver wordt weergegeven en nu ook nog eens naar media.hervormdegemeentemaranatha.nl. Doordat de rss feed van kerkdienstgemist maximaal 10 items toont, is het probleem er dus voor de laatste 10 items, maar die komen er dus soms wel 2, of 3x in te staan.

In de originele RSS feed staan de items niet dubbel. screenshot_rss

In de admin omgeving is wel te zien dat de items dubbel zijn geladen.

Maar de verwijzingen zijn anders. De ene keer http://kerkdienstgemist.nl/assets/....mp3 en een andere keer http://media.hervormdegemeentemaranatha.nl/assets/....mp3 en in het verleden ook http://audioserver.nl/assets/....mp3

Een bericht in een rss-feed heeft een zogenaamde GUID, dat is een uniek kenmerk waarop gezocht wordt bij het ophalen van een feed. Als een bericht met dat kenmerk er nog niet is, wordt deze aangemaakt. Als deze er al wel is, bijgewerkt.

Het lijkt erop dat dit in de feed voorkomt of voor is gekomen als guid:
http://media.hervormdegemeentemaranatha.nl/assets/1481873-Psalm-110-
http://kerkdienstgemist.nl/assets/1481873-Psalm-110
Dus de GUID is niet vast, maar varieert afhankelijk van wanneer je deze vernieuwt. Dat mag eigenlijk niet.

Wat dat betreft ‘klopt’ het dat de dienst er dan dubbel instaat. Neem als je wil even contact op met kerkdienstgemist en wijs hen op deze discussie.

Vraag gesteld aan kerkdienstgemist

Beste Hans,

Het probleem ligt aan onze kant. Zodra iemand de RSS feed opvraagt wordt deze gecached. De hostname die in de URL’s staat is afhankelijk vanaf welk domein iemand onze website benaderd. Momenteel hebben we geen strikte filtering op de domeinen waarvandaan iemand onze website mag benaderen. Daardoor kan het zijn dat je als gebruiker de RSS feed ophaalt met URL’s van een ander domein dan kerkdienstgemist.nl. We gaan hier wat aan doen want dit klopt gewoon niet.

Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben dan verneem ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Wouter Bin
Kerkdienstgemist.nl

Wij (Grote Kerk Hilversum) hebben hetzelfde probleem van dubbele of driedubbele diensten in de app. Heb jij enig idee of en wanneer het probleem wordt opgelost @hans?

Hoi @mirandahoff. Ik heb melding gedaan bij Kerkdienstgemist, zoals je kunt lezen. Nu (enkele weken later) hebben wij de problemen niet meer. Of er een aanpassing is gedaan door Kerkdienstgemist, dat weet ik niet. Ook heb ik geen terugkoppeling gehad, dus het is voor ons nog even spannend of we binnenkort weer dubbele items te zien krijgen. Ze hebben aangegeven dat de fout bij hun lag en dat ze iets gingen aanpassen. Hebben jullie dit issue nu ook nog voor nieuwe items? Ik heb zelf via de api.chrch.org/admin omgeving alle dubbele items handmatig verwijderd die niet verwezen naar ‘assets.kerkdienstgemist.nl’. Nu (op dit moment) verschijnen er geen dubbele meer… hopelijk blijft dat zo. Als jullie de dubbele items ook hebben verwijderd, en ze toch steeds blijven terugkomen, doe je er misschien goed aan ook contact op te nemen met kerkdienstgemist?

1 like

Hoi, wij hebben dit “probleem” ook. Zal kerkdienstgemist ook een mail sturen.

Sinds 10 december 2017 gaat het bij ons nu goed. Misschien heeft kerkdienstgemist.nl de RSS-feed nu wel standaard goed ingesteld voor iedereen?

1 like

Wij hebben de diensten er dus 3x in staan. Probleem lijkt dus niet verholpen, helaas. :frowning:

Ben nog in afwachting van bericht van Kerkdienstgemist.nl

@Nathanael ik ben er nog niet helemaal uit, maar het zou kunnen zijn dat de diensten van feeds die je verwijderd hebt, ook nog zichtbaar zijn. Daarnaast zie ik ook dat er guids/urls instaan met audioserver.nl en kerkdienstgemist.nl (http en https variant) dus dat komt wel uit op 3. Op zich lijkt de feed met id 365 goed te gaan, alle andere diensten heb ik nu verwijderd. Laat maar weten of het zo allemaal goed is.

Lijkt nu goed te gaan! Dank.