[Opgelost] Kerkdienstgemist onder IOS start niet

Heb een paar dagen geleden een speciale RSS feed geplaatst voor kerkdienstgemist van De Oude Kerk, https://kerkdienstgemist.nl/playlists/3371.rss?access_key=secret&media=audio Deze feed aangemaakt op aangeven van support van kerkdienstgemist. De key is nodig omdat op de website deze content achter een log-in zit. Voor Android en de webbased app onder Windows werkt alles prima, echter voor IOS (zowel de app als webbased app) start de mediaspeler niet. Zie ook de screenshot. @peterarends of @Erik, hebben jullie enig idee?

admin edit: privacy key verwijderd

Wat ik zie in de ruwe data:
{“summary”:“Bachcantate 51”,“description”:" - Bachcantate 51",“image”:“https://assets.kerkdienstgemist.nl/static/skin/poster4x3-42d3108e.jpg",“link”:“https://kerkdienstgemist.nl/media/1700893-Avondmuziek”,“audio”:{“url”:“https://kerkdienstgemist.nl/media/1700893.mp3?force_download=true&key_id=687&expires=1558445732&signature=secret”,“length”:“8310600”,“duration”:“46:10”},“guid”:“https://kerkdienstgemist.nl/media/1700893-Avondmuziek.mp3”,“video”:{“url”:"https://kerkdienstgemist.nl/media/1700893.mp3?force_download=true&key_id=687&expires=1558445732&signature=“secret”,“length”:“8310600”,“duration”:"46:10”}}

Hierbij 2 maal een force_download en een video attribuut …? Terwijl dit alleen een audio opname is, zie ook de rss feed.
Wie weet raad?

admin edit: privacy key verwijderd

Hmm het lijkt erop dat de parameters in de url niet goed ondersteund worden door chrch. Even denken of en hoe dat dan opgelost kan worden.

@peterarends, je suggestie om de audio parameter weg te laten aan het eind van de feed, werkt helaas niet. Bij het synchroniseren blijft het 2-pijltjes symbool eindeloos rondtollen en wordt geen content geladen. Er staat nu nog één viering in het kanaal (geladen met de vorige feed).

Ik denk dat het komt door ‘force_download=true’ in de link. Ik ken het admingedeelte van kerkdienstgemist niet, is er een optie om dit uit te schakelen?

@Jaap
Ik heb een update uitgevoerd. Nu alles ok?

@Erik zie zojuist je mailtje… heb gekeken en idd het werkt nu onder IOS. Veel dank :blush: Zie ook dat het video attribuut eruit is.
Hartelijke groet, Jaap

@Erik, helaas toch nog een nabrander … het lijkt erop dat ‘kerkdienstgemist’ een token meestuurt dat er voor zorgt dat de houdbaarheid van afspelen na ong. 2 uur verloopt. Daarna komt bij starten opname, de boodschap: ‘Geachte luisteraar, dit is een privé opname …’ Dit wilden we dus juist niet! Ontwikkelaars ‘kerkdienstgemist’ denken nu na over een oplossing en nemen mogelijk nog contact op met chrch. Wordt vervolgd :smiley:

De houdbaarheid kan wellicht worden verlengd. Als 24 uur niet lukt, zou de feed ook vaker ververst kunnen worden.

Dat zou fijn zijn als ‘kerkdienstgemist’ geen oplossing kan bieden. Volgende week geven ze uitsluitsel.

1 like

Heb begrepen dat ‘kerkdienstgemist’ overleg heeft gehad met chrch over dit onderwerp. Mijn begrip is ook dat, zoals al gesuggereerd door @peterarends, de (tijdelijke) oplossing door chrch zou kunnen worden geimplementeerd, n.l. het vaker refreshen (eens in de 90 minuten) door chrch. Hierbij vraag ik aan @peterarends of @Erik om realisatie van deze oplossing. Met hartelijke groet, Jaap

Dit is wat ik Klaas Jan van Kerkdienstgemist heb gestuurd:

Feeds worden eenmaal per dag ververst. Nu hebben wij eerder dit jaar een refresh endpoint zonder authenticatie opengesteld. Wat diegene [@Jaap] zou kunnen doen is met een eigen crontab dat endpoint iedere 90 minuten aanroepen. Al dan niet via een platform als https://cron-job.org of https://www.easycron.com. Dan is het voor nu opgelost.

In de toekomst zou het mooi zijn als je binnen chrch de frequentie zou kunnen instellen, maar op dit moment kan wat jij vraagt dus niet via ons systeem.

Gaat dat lukken Jaap? Zie https://community.chrch.org/t/verbinding-handmatig-opnieuw-ophalen/1117 voor meer info.

@peterarends, Veel dank voor deze oplossing! Ik heb het gerealiseerd met cronjob, alleen lukt het me niet om met ‘user defined data’ een 90 minuten interval aan te maken. Heb de refresh nu op 60 minuten staan. Als dat een probleem is voor chrch dan zal ik het interval op 120 minuten zetten (met risico dat een luisteraar even iets kwijt is …). Mooiste zou idd zijn als het instelbaar is binnen chrch (bij de verbinding, refresh interval?). Kan dat op de lijst?