Agenda vullen dmv RSS feed of XML

Wij gebruiken nu de Protestant App van Mavieapp en daar kunnen we de agenda direct vullen vanaf onze website dmv een RSS feed http://www.gk-voorthuizen.nl/rss.php. Hierdoor hoeven we de agenda alleen maar te vullen op onze website en is die in de app ook up-to-date. Nu we bericht hebben gekregen dat de Protestant app er over een jaar mee stopt zijn we aan het kijken naar alternatieven. Is het mogelijk om binnenkort of in de (nabije) toekomst dit ook te kunnen binnen de chrch app?

Momenteel kan de agenda alleen geladen worden via een .CSV of een . ICS (iCal) bestand.

Voor de “wie heeft er een taak” in de dienst, is de .CSV de beste optie. Gebruikers kunnen dan precies zien wanneer ze een taak hebben. Erg handig. Die functionaliteit zit waarschijnlijk niet in jullie RSS feed.

Ik weet niet hoe jullie de gegevens op de site zetten, maar wellicht dat hier ook andere opties zijn.

Of een RSS feed voor de agenda in de toekomst een optie is , is aan de ontwikkelaars.

De agenda vullen met een RSS feed is al mogelijk @voorstad; wij gebruiken dat nu in test; 1 agenda die gevuld wordt met een publieke RSS feed v/d website die we al hebben en en 1 besloten RSS feed van een agenda uit onze nextcloud; werkt erg goed!

Top! Ik wist niet dat RSS een optie was voor de agenda functie. Mooi dat dit ook werkt.

Is dat bij jullie inclusief de wie-doet-wat rooster functie?

@jkleen bedoel jij niet ical?

@eddy rss is niet helemaal handig voor evenementen, wat mij betreft. ical is daar beter geschikt voor.

Ik heb een oplossing voor jou, en andere kerken die met deze vraag stoeien, bedacht. Je kunt de rss omzetten via een tool: https://tools.chrch.org/rss2ical/?feed=http%3A%2F/www.gk-voorthuizen.nl/rss.php. Deze ical kun je wel in de chrch app laden. Nog handiger wellicht is om de ical eenmalig op te slaan en deze in een iCloud, Google Calendar, etc. te importeren. Die kun je vervolgens eenvoudig bijhouden en koppelen met zowel chrch als de website.

Mooi @peterarends.! Waarbij ik dan toch ook nog even toevoeg dat het rooster via .CSV de handige toevoeging heeft dat alle personen die een taak hebben in de agenda verschijnen. Met een .ICS mis je dat.

Wij gebruiken beide. Ze worden perfect samengevoegd in de app. Werkt geweldig.

1 like

Kunnen wij hierover eens met elkaar in contact komen om even te overleggen hoe jullie dit gedaan hebben. Mailen mag ook naar eddy@familiebakker.info Alvast bedankt!

@Eddy Ik weet niet precies wat je wilt weten, maar wij hebben zowel een rooster voor de zondagse taken in de agenda staan, als overige agenda zaken uit Google agenda.

Het rooster gaat via een online spreadsheet Voorbeeld rooster google sheets

Handleiding staat hier https://chrch.org/docs/beheer/agenda-en-roosters/

Heb je daar wat aan?